2109600083 6983600083 Ιάσωνος 5 Γλυφάδα info@paixnidoplasies.gr
hero image
 
 
Παιχνιδοπλασίες
Παιδότοπος Γλυφάδα Αττικής
 
 
 
 
Δραστηριότητες
 

 
 
Ψυχοκινητική αγωγή
 

Παρέχουμε έναν αποκλειστικό και άνετο χώρο για την Ψυχοκινητική αγωγή των παιδιών σας. Με τον όρο της Ψυχοκινητικής αγωγής εννοούμε την ενίσχυση των γνωστικών, κινητικών, κοινωνικών και συναισθηματικών ικανοτήτων μέσω μιας παιδοκεντρικής συμφιλίωσης.

Κατευθύνουμε παιδιά προσχολικής ηλικίας, νηπίου και δημοτικού αποτιμώντας τις δεξιότητες τους κατα βάση την ηλικία τους προκειμένου να ενταχθούν στην κατάλληλη ομάδα, με βασικό σκοπό τις ίσες ευκαιρίες προς όλα τα παιδιά.

Με λίγα λόγια, η ψυχοκινητική αγωγή είναι οι αθλητικές δραστηριότητες μέσω παιχνιδιού όπως, τρέξιμο, εμπόδια, αναρρίχηση και ομαδικά αθλήματα, όπου το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται και να βλέπει την εκπαίδευση σαν παιχνίδι.

 
 
 
 
 
Θεατρικό παιχνίδι
 

Στο θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους μέσω της παράστασης όπου συναναστρέφονται με φίλους και έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματα τους, τα οποία προκαλούνται από την κίνηση του σώματος, την σιωπή, τον αυτοσχεδιασμό και τον ρόλος τους.

Έτσι μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να σέβονται τις επιθυμίες και ανάγκες των άλλων λειτουργώντας όχι μόνο ατομικά αλλά και ομαδικά. Επιπλέον τα θεατρικά παιχνίδια βοηθούν τα επικοινωνιακά παιδιά να εξελίξουν την πληθωρικότητα του χαρακτήρα τους και τα εσωστρεφή παιδια να εκφραστούν ελεύθερα.

 
 
 
 
 
 
 
 
Χειροτεχνίες- Κατασκευές
 

Παρέχουμε ένα όμορφο και δημιουργικό εργαστήριο όπου τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, φτιάχνοντας διακοσμητικές και πρακτικές κατασκευές χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και παράλληλα μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον.

Η ευχαρίστηση που παίρνουν τα παιδιά μετά από μία κατασκευή από τα χεράκια τους είναι ιδανική για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους.

 
 
 
 
 
 
Messy Play
 

Το messy play ή αλλιώς sensory play είναι ένα από τα εργαστήρια μας, το οποίο προορίζεται για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το messy play είναι ένα είδος παιχνιδιού όπου το παιδί εξερευνά τις αισθήσεις του με το να ακουμπάει, να ακούει,να μυρίζει, να βλέπει και να δοκιμάζει πράγματα με τα χέρια του.

Οι δυνατότητες που δίνονται σε ένα παιδί ενός χρονού μέσω του messy play είναι μοναδικές για την εξέλιξή και την ανάπτυξή του αλλά και την συναισθηματική του υγεία.

 
 
 
 
 
 
 
 
Ρομποτική
 
Παρέχουμε εργαστήριο με το κατάλληλο προσωπικό και εξοπλισμό, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να προγραμματίζουν και να κατασκευάζουν ρομπότ από την φαντασία τους. Στο εργαστήριο της ρομποτικής μας η αντίληψη των παιδιών σας πλαταίνει και η δημιουργικότητά τους απογειώνεται, λύνοντας κάθε πρόβλημα που βρίσκουν μπροστά τους προς την τελειοποίηση της κατασκευής τους
 
 
 
 
 
 
 
 
Baby Corner
 
Στο Baby Corner του παιδότοπου Παιχνιδοπλασίες, οι μικροί μας φίλοι απολαμβάνουν ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον. Με ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια, μαλακές επιφάνειες και άνετους χώρους, οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν και να επιβλέπουν τα παιδιά τους, καθώς αυτά εξερευνούν και αναπτύσσουν τις πρώτες τους δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι.
 
 
 
 
 
 
 
 
Σκάκι
 

Το σκάκι είναι ένα από τα πιο φημισμένα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής και παράλληλα πνευματικό άθλημα για δύο παίκτες.

Μαθαίνοντας σκάκι, το παιδί καταλαβαίνει την μεθοδικότητα, την ψυχραιμία και την πειθαρχία εξελίσσοντας την αντίληψη του, και μαθαίνει να σχεδιάζει και να προβλέπει τον αντίπαλό του.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Μυθολογία
 
Ο πλούτος της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας καλύπτει το σύνολο των μύθων και της διδασκαλίας που σχετίζονται με την ελληνική παράδοση. Στο εργαστήριο μας αναπαριστούμε με θεατρικό τρόπο έργα και ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, φέρνοντας τα παιδιά πιο κοντά στην ιστορία του πολιτισμού μας από μικρή ηλικία.
 
 
 
 
 
 
 
 
Πειράματα
 
Στο εργαστήριο πειραμάτων μας, γίνεται η εισαγωγή στις φυσικές επιστήμες με βιωματικό τρόπο. Αυτό το καταπληκτικό ταξίδι εξερεύνησης στο περιβάλλον της φυσικής με απλά και καθημερινά υλικά θα τους μείνει αξέχαστο, βλέποντας και πραττοντας πειράματα μαζί με εξειδικευμένους φυσικούς.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ταχυδακτυλουργικά
 
Στο εργαστήριο μας η ταχυδακτυλουργία ξεπερνά κάθε φαντασία και αψηφά τους νόμους της πραγματικότητας, με τον συνδυασμό της φυσικής, της χημείας και της ανθρώπινης ικανότητας, παρουσιάζουμε ένα υπέροχο θέαμα ψευδαισθήσεων. Καθοδηγούμε τα παιδιά που θέλουν να μάθουν βήμα - βήμα για να μας μαγέψουν και να καταφέρουν να αντιληφθούν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.
 
 
 
 
 
 
 
 
Πίστα Roller
 

Η πίστα Roller της Παιχνιδοπλασίες είναι η ιδανική επιλογή για τα παιδιά που αγαπούν την κίνηση και την περιπέτεια. Εξοπλισμένη με ασφαλείς και μοντέρνες εγκαταστάσεις, η πίστα προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και άσκησης. Τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στα roller, αναπτύσσοντας την ισορροπία και την αυτοπεποίθησή τους σε ένα περιβάλλον γεμάτο ζωντάνια και χαρά.

 
 
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας.
 
Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας ξεναγήσουμε στα εργαστήρια μας όπου το παιδί σας θα περνάει την ημέρα του.
  Ιάσωνος 5 Γλυφάδα / Αττική
 
     
   6932750760
   2109600083